Top
De kanjerketting is een hulpmiddel voor kinderen met kanker

 


Steun de KanjerKetting


http://plzcdn.com/ZillaIMG/8f9713cee91db5b7eb7c8506977ceb4a.jpg

De eerste indruk bij het lezen van de titel zou kunnen zijn: hoe kan een ketting kinderen nou helpen. Een logische gedachte. Toch is deze ketting heel bijzonder en is het een prachtig middel om het leed dat kanker heet een beetje te verlichten. De ketting is vooral bedoeld voor kinderen in de lagere schoolleeftijd. Er zijn jaarlijks meer dan vijfhonderd kinderen die hiermee te maken krijgen. Voor die kinderen is het natuurlijk heel zielig om zo ziek te zijn. De kralenketting verlicht het leed een heel klein beetje.

 

HOE WERKT DE KANJERKETTING

Iedereen weet dat als mensen in het ziekenhuis terecht komen, er allerlei onderzoeken gedaan worden. Voor volwassenen is dat al heel vervelend, maar voor kinderen is het nog erger. Zeker als kinderen nog erg jong zijn, begrijpen ze niet waarom ze zo ziek zijn. Om die reden is de kanjerketting bedacht. De kanjerketting biedt hen troost na een behandeling of andere vervelende ingreep. Ook kunnen ze aan de hand van de kralen ook hun ziektepatroon beter begrijpen als ze groter zijn.

De ketting bestaat uit kralen van fimoklei en heeft gezichtjes en motiefjes in verschillende vormen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling die het kind moet ondergaan. Er is bijvoorbeeld een kraal in de vorm van een petje voor als kinderen hun haar hebben verloren. Zelfs voor het verwijderen van een pleister is een kraal, maar er is ook een kraal voor een ruggenprik. Ook een verjaardagskraal maakt deel uit van het assortiment. Een kraal met een hartje betekend helaas dat het kind is overleden. Een kraal met een bloemetje betekent dat het kind is genezen. Zo zijn er heel veel verschillende kralen met elk hun eigen betekenis. De kinderen krijgen na elke behandeling een kraal en zo kan een hele grote ketting ontstaan.